Tanácsok

Tartalom

Több, mint 7.000.000 m2 tető értékesítésében szerzett tapasztalatunkat és az elmúlt 25 év munkája során elsajátított tudásunkat szívesen osztjuk meg vásárlóinkkal. Az alábbiakban az ügyfeleink által leggyakrabban feltett kérdésekre válaszolunk kategóriánként külön-külön. Néhány dilemma nem csak egy kategóriához érvényes (pl: Nehéz vagy könnyű tetőt válasszunk?), de az ismétlések elkerülése végett ezeket a kérdéseket (és válaszokat) csak egy kategóriában jelentetjük meg.

Tetőcserepek

A legtöbbször feltett kérdésre (kerámia vagy beton?) is megpróbálunk válaszolni - mindkét anyagnak van előnye (és hátránya) a másikkal szemben, ezért ez a kérdés kevésbé műszaki, inkább érzelmi döntés. Műszaki szempontból azonban vannak fontosabb kérdések is, ha cserepekről van szó.

Viharkár

 

Fóliázás

 

Nehéz vagy könnyű tető?

   
         

kerámia vagy beton cserép?

 

Azbesztes pala bontása

 

garancia kérdőjelekkel

   

Fém tetők

Ahogy egyre több fém tető készül Magyarországon, úgy lesz egyre nagyobb az érdeklődés az építtetők részéről e termékek iránt. Hála az első és ma is piacvezető svéd Lindabnak, mára már 25 éves tapasztalattal rendelkezünk a korszerű bevonatos, profilozott fém tetők területén.  

Fém cserepes lemez esőben

 

Hófogás

 

Régi fém tető

   

Bitumenes tetők

A legtöbb zsindely tető 1995-2005 közötti években készült Magyarországon. Sajnos a hazai szabályozás hiányosságai miatt sok gyenge minőségű termék került beépítésre, ami előbb-utóbb megteremtette a zsindely rossz hírét. Ma már inkább csak melléképületekhez, kerti építményekhez, esetleg zsindelytető felújításához viszik ezt a terméket, pedig a jó zsindely ugyanolyan tartós, mint a legtöbb tetőfedő anyag.

Zsindely javítása

 

Isola zsindely

 

Zsindelytető bontása

   

Tetőtéri ablakok, árnyékolók

Tapasztalatunk szerint a tetőablak kiválasztása egyszerűbb, mint a hozzá kapható kiegészítők, árnyékolók megvásárlása. Tetőablakot főleg műszaki szempontok alapján vásárolnak ügyfeleink (hőszigetelő képesség, üvegezés, garancia, szellőzés, ár-érték arány, stb...), de az árnyékolók kiválasztásában jelentősebb szerepet kap a funkció és a divatosság. 

Tetőablak karbantartása

 

Külső árnyékolók

 

Belső árnyékolók

   
         

Épületenergetikai előírások