Austrotherm Manzard Grafit magastető hőszigetelés, 1 csomag 180 mm

Austrotherm Manzard Grafit magastető hőszigetelés, 1 csomag
180 mm

46 482Ft-tól -%
Egységár
11 621Ft/m2 -%
46 482Ft-tól -%
Kérjük válasszon az alábbi opciók közül!
Kiválasztott
Válaszható
Nem válaszható kombináció

A kiválasztott kombináció jelenleg nem érhető el raktárkészletünkről.

Kérjen ajánlatot és hamarosan elküldjük Önnek a termék akciós árával és elérhetőségével kapcsolatos információkat!

Lépcsős élképzésű GRAFIT® 150 minőségű hőszigetelő lemez, magastetők szarufák feletti hőszigetelésére. A környezetvédelmi és energiabiztonsági szempontok szükségessé tették az energiatakarékos épületek építését. Így a tetőtér térelhatároló szerkezeteiben a hőszigetelés vastagsága a korábbi 5-8 centiméterről mára 16-20 centiméterre nőtt. A 7/2006 TNM rendelet alapján viszont 2021-től csak közel zéró energiaigényű épületek kaphatnak használatba vételi engedélyt, így akár 25-30 cm vastag hőszigetelésre is szükség lehet. Ezt a szarufák közé azok korlátozott vastagsága miatt nem lehet elhelyezni, ezért célszerű a szarufák felett hőszigetelni. A szarufák feletti hőszigetelés anyaga az Austrotherm Manzárd GRAFIT®.
Az Austrotherm polisztirol termékei hozzásegítenek minket abban, hogy környezettudatos épületeinkkel megvédjük bolygónk klímáját és hogy fenntartható jövőt építhessünk. A hatékony hőszigeteléssel nem csak a természetnek, hanem pénztárcánknak is segítünk: fűtési és hűtési költségeink csökkenni fognak, így a hőszigetelés hamar megtérül, nem is beszélve arról, hogy otthonunk mindig komfortos marad.
Hőhidak a tetőtérben: a hőhidak – egyszerűen megfogalmazva - az épület határoló szerkezeteinek azon részei, ahol az általános felülethez képest jelentős energia tud távozni. Az ácsszerkezetű tetőknél a szarufák által, illetve a szarufák és a hőszigetelés közötti illesztési hézagok által okozott hőveszteség a 10-65 %-ot is elérheti. Ennek csökkentésére és a hőszigetelés vastagságának növelésére a mai tervezési-építési gyakorlat a szarufák alsó síkja alá, a belső burkolatot tartó lécváz közé beépített 3-10 cm kiegészítő hőszigetelést használ. Igazi megoldást azonban a „külső oldali” hőszigetelés ad.
Erre a célra kiválóan alkalmazhatók a nagy szilárdságú, formatartó, méretpontos AUSTROTHERM MANZÁRD és AUSTROTHERM MANZÁRD GRAFIT® lépcsős élképzésű hőszigetelő táblák. Az MSZ EN 13163 szabvány szerint gyártott nagy szilárdságú expandált polisztirol lemezek minőségromlás nélkül tartósan elviselik a tető önsúlyát és a meteorológiai eredetű terheket. Az ellenlécet a hőszigetelésen keresztül kell korrózió álló rögzítőelem használatával a szarufákhoz erősíteni. Az ellenléc méretét, a rögzítőelemek kiosztását statikai számítással kell meghatározni. Vasbeton szerkezetű magastető („koporsófödém”) esetében további előnyöket biztosít a ferde födémlemez külső oldalán elhelyezett AUSTROTHERM MANZÁRD GRAFIT®. Ilyenkor a külső oldali hőszigetelés fokozza a nagy hőtároló képességű vasbetonfödém kiváló hőcsillapítását, ami különösen a nyári, kánikulai időszakokban biztosít kellemes közérzetet a tetőtérben. Figyelem: Austrotherm Manzard vásárlás esetén a szállítójármű fogadása és a termék lerakása a vásárló feladata!
MŰSZAKI ADATOK:
Termékosztály: EPS 150
Hővezetési tényező (közölt érték): 0,030 W/mK
Hővezetési tényező (tervezési érték): 0,030 W/mK
Táblaméret: 2015 x 1015 mm (2000 x 1000 mm)

alapanyag EPS 150 + grafit
alkalmazható Magastető hőszigetelés
beépíthető Szarufák felett
Csomagolási egység 4 m2/csomag
hővezető képesség (lambda) 0,030
méret 201,5 x 101,5 (200 x 100) cm x cm
Min. rendelhető mennyiség 1 csomag
tűzvédelmi osztály E
szállítás 20000
Gyártó
Az Austrotherm Kft-t a Győr Megyei Állami Építőipari Vállalat és az osztrák Dammstoffe Nowotny alapította 1990-ben minőségi expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok gyártására. Győrben, a házgyár területén kezdte meg a termelést a cég 1991 márciusában.
Tovább a márka oldalára